30.10.2018 16:41 │Günc.: 30.10.2018 16:41

Miray Daner, 1999 yılında İstanbul’da doğmuştur. Eğitimine lisede Öğrenci olarak devam etmektedir. Küçük yaşlarda diziler de rol almaya başlayan Miray Daner, İlk olarak 2009 yılında Bez Bebek dizisinde rol almıştır. Daha sonra Papatyam dizisinde Gonca karakterini canlandırmıştır. 2015 yılında Medcezir dizisinde canlandırdığı Beren karakteri ile tanınmıştır.

2011 yılında ise Çınar Ağacı dizisi ile sinema dünyası ile tanışmıştır. Kanal D dizilerinden olan Vatanım Sensin dizisinde Hilal karakterini canlandırdı. Şimdilerde ise kanal D'nin yeni dizisi Bir Litre Gözyaşı'nda Cihan karakterini canlandırıyor.
 

MİRAY NAZ DANER

Miray Naz Daner (d. 15 Ocak 1999, İstanbul) Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Oyunculuğa 7 yaşında başlayan Daner, Papatyam dizisinde 121 bölüm Metin Akpınar'ın torunu "Gonca"yı oynadı. Dersimiz Atatürk filminde Sabiha Gökçen'in küçüklüğünü canlandırdı.İlk başrol deneyimini Disney Channel Türkiye'de yayınlanan Zil Çalınca dizisinde yaşamıştır. Medcezir dizisinde Beren Beylice karakterini canlandıran oyuncu asıl çıkışını Vatanım Sensin dizisindeki Hilal karakteriyle yapmıştır.

Filmografi
Yıl Film Rol Yönetmen
2010 Dersimiz: Atatürk Sabiha Gökçen (küçüklüğü) Hamdi Alkan
2011 Çınar Ağacı Pelin Handan İpekçi
2013 Arkadaşım Max Melda Murat Şeker
Diziler
Yıl Dizi Rol Yönetmen Bölüm
2008 Bez Bebek Oyuncak Serpil Kutça 1 (53.bölüm)
2009-2011 Papatyam Gonca Bora Tekay 1-121
2010 1 Kadın 1 Erkek Zeynep (çocukluğu) Leyla Yaman 1 (98.bölüm)
2012 Zil Çalınca Duygu Yağız Alp Akaydın 1-40
2012 Zil Çalınca Avı Miray Kerem Çakıroğlu 1
2012-2013 Merhaba Hayat Dünya Kerem Çakıroğlu 1-10
2013-2015 Medcezir Beren Beylice Ali Bilgin 1-77
2016-2018 Vatanım Sensin Hilal Taylan Biraderler 1-59
2018-günümüz Bir Litre Gözyaşı Cihan Serhat Şahin 1-
Tiyatro
Sürç-i Lisan Etti-isek Affola (2010/Tiyatro Ahali)
Reklamlar
Torku Konya Şeker
Tetra Pak
İstikbal
Renault Kango
Pınar
Lc Waikiki
Pantene

Yorumların Devamı...

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son Eklenenler